Er dit friluftsliv forårsklart?


Da først sneen begyndte at smelte, kunne en sitren mærkes landet over. De første knopper er allerede skudt frem, alt for tidligt, på enkelte træer og vidner om, at foråret ikke er langt væk. Vinteren har været lang og præget af nedlukning, afstand, restriktioner og mørke i det hele taget.

Derfor kalder friluftslivet mere end nogensinde før, og de fleste af os længes efter endnu en gang at opleve den friske brise, naturen og fællesskabet med andre friluftsentusiaster – det være sig på land, til vands eller i luften.

Er du en af dem, så er du sikkert allerede i gang med at planlægge den første sejltur eller at booke de bedste pladser på dine yndlingscampingpladser. For nu vender det, vi ser mod lysere tider og det bliver kun varmere i vejret fra nu. Men er du virkelig klar til sommeren?

Er dit fortelt klar til gæster?

En ting er, at din campingvogn og jeres faste plads er helt klar til årets campingferie. Men er dit fortelt også klar til at huse både møbler og gæster, eller kunne det godt trænge til en kærlig behandling?

Der skal nemlig ikke mere end et par sæsoner, og lidt frisk vejr og vind til, at forteltet begynder at være slidt og utæt. Derfor er det måske på tide, at du får det imprægneret i år? Imprægnering af fortelt behøver ikke være en bekostelig affære, og er ikke noget du selv skal bøvle med. Du kan faktisk bestille nogen, der kommer og henter, behandler og afleverer det tilbage.

Når du sørger for at vedligeholde forteltet, behøver du ikke købe et nyt lige foreløbig, men kan i stedet bruge pengene på nye, lækre havestole eller et nye klistermærke til din campingvogn, så du kan nyde dit friluftsliv i luksus.

Trænger damen i dit liv til en frisørtid?

Her prøver der ikke at fornærme nogen, men taler simpelthen bare om din båd. For har du båd med dertilhørende bådkaleche, så er det måske også nu du skal få kigget på, om kalechen holder til mange flere ture på vandet.

Har du selv prøvet bare en enkelt sejltur i solskin uden solcreme, er du ikke i tvivl om, hvor meget ekstra solens stråler brænder ude på havet. Og så tænk på hvor meget både sol, vand og blæst slider på bådens kaleche, som udsættes for det igen og igen.

Derfor giver det måske meget god mening, at den hurtigt kommer til at se beskidt og slidt ud. Af den grund bør rensning af bådkaleche måske være højt på din liste inden du skyder dit 2022 friluftsliv i gang i år.

Ferie og friluftsliv i luften

Du har allerede dækket ferien til vands og til lands – nu mangler du bare ferien i luften. En uges ferie i fly virker hverken optimalt, miljøvenlig eller særligt behagelig, så vi har et andet forslag – træhuse!

Luksuriøse huse i trætoppene er blevet populært i flere lande, og kan eventuelt blive din nye feriedestination. Mange af dem er bygget, så du har panoramavindue med udsigt, og virkelig føler, at du hænger og svæver i trætoppene. Denne slags feriebolig giver dig også følelsen af at være i ét med naturen – simpelthen fordi boligen i sig selv blender ind i omgivelserne.

Skal det gå lidt stærkere i luften, kan 2022 måske blive året hvor du kaster dig ud i skydiving eller noget så simpelt som klatring. Mulighederne er mange og sommeren er nær!