Sådan passer du på din båd i det danske klima


Sådan passer du på din båd i det danske klima

Båden passer ikke bare sig selv – slet ikke i det danske klima.
Har du købt dig en båd, som du holder meget kært, skal du lære, hvad du gør med vinteropbevaring båd.

Når det bliver koldt i overfladen, bliver det også koldt under vandt, og isen danner sig. Is kan beskadige skroget noget så voldsomt. Husk derfor at tage båden op ad vandet, hvis skroget ikke kan holde til en grov behandling.

Opbevar båden sikkert over vinteren

Vinteropbevaring båd er en færdighed, som du og båden skal finder ud af sammen. Først og fremmest så læs om det her.

Herefter kan du tage ud til båden og hviske lidt med den, om hvordan I lige skal få løst bedste muligt. Ofte vil det give mening at allerede at tage båden op i oktober. Du kommer ikke ud sejle mere i år, hvorfor så ikke bare få lukket helt ned for sæsonen?

Du kan også vente, men tætter vi kommer på frostgrader, jo større bliver chancen. Og som du sikkert allerede ved, har man sjældent lyst til at tage store chancen med båden.

Træf en klog beslutning i tide

Båden har været dyr – meget dyr. Du har måske sparet og i flere år eller et helt liv. Måske betaler du stadig af på din dyre båd.

Hvorfor så ikke behandle den efter forskrifterne? Du får en længere levetid og bedre forhold til din båd, hvis du behandler den ordentlig.

De dyre reparationer er virkelig dumme at betale, når de kunne være undgået. Tag et klik her og se, hvordan du kan undgå at betale i dyre domme.

Båden skulle gerne ligge trygt i vandet til langt ud i fremtiden. Måske der endda er fundet en overtager, efter du stiller træskoene? I så fald skal også båden jo kunne holde så længe.